Saturday, August 23, 2008

Cuti Udah TAMAT???!!!!

huh.. cepat sungguh masa berlalu.. sedar tak sedar seminggu bercuti berlalu begitu aja.
seminggu lepas baru jak seronok kunun-kununnya dapat merehatkan badan.. dapat jumpak kenkawan.. dapat siapkan homework dan sebagainya..
tapi sedar tak sedar dah pun bukak sekolah.. homework pon tak siap abeh gik..hadoi.. rehat pun rasa macam tak cukup jak...

satu jak yang tercapai iaitu dapat jumpak kenkawan a.k.a 10 minus 1 siblingssss...
huh yang tu satu ja yang tercapai hakhak.

Tapi hari nih, semuanya dah pulang ke 'tempat asal' masing masing..

HAYAT
Sebelum Hayat balek ari tu, aku manyak sangat pikir pasal dia. Sebab waktu kitorang berkumpul hari tu ayat senyap jew..dah tak hegeh cam dulu.. Aku agak sedih jugak la..musti dia stress bangat semenjak dua menjak nih.. sian dia. takpa la ayatto.. keep on going!! nak dok institut tu pun sat jew.. pas nih kan dah nak fly pergi oversea.. Be strong.. I know you can be a very good teacher..Pedulikan perangai perangai orang lain. Just be yourself..



SYAZIZ a.k.a CHADDO
Kalau diikutkan hati, tetiap hari syaziz nak aku call dia kat matrik peneng. Dari sebelum cuti sampai lepas cuti tak abeh abeh suruh aku melawat dia hakhak..Syaziz pun dah semakin gumbira di KMPP. Banyak gambag dia ditangkap aksi gelong gelong macam selalu.. kira dah bahagia la tuh.. Hari tu syaziz kata..dia akan balek ke KMPP dengan semangat baru + nak blaja lebih rajin + tak mau stress.. baguz baguz. Aku memberi semangat. Tapi tak sampai sekerat hari dia sampai kat KMPP, dia call aku. Seperti biasa suara sedeynya berbunyik.."maann..nak balekk~~ huu.. aku buring~~" hakhak..aku macam nak tegelak..


TIKAH PADELTO
Tika mastikah ni aku tengak tak berobah lansung dari dulu.. tak abeh abeh bukak ceritanya yang panjang lebag lepastu gelak bergulin gulin..Skill memandunya semakin bertambah hebat hakhak. Termasuk hari tu dah masuk 2 kali aku menumpang kereta dia. Kira kali ni aku tak payah duduk keras macam tunggul dah sebab stress macam dulu.. Tapi sebenarnya aku tak tengak pun cara dia bawak kereta sebab sebuk sembang dengan ayat serta syaziz dan maya.. Agaknya kalo aku pay attention..mungkin akan jadik gubra balik.. hakhak.. *melawak ja tika!!* Lepas dia balik UITM..aku tak call dia pon lagik.. dia pon tak call aku.. agaknya dia tadak dwet shiling kut.. PTPTN dia baru masuk..kiranya dia ada beribu ribu ringgit tapi dwet shiling kosong hakhak..
(12tgh malam) berita terbaru!! tika padelto beli gitar!! plus dia bawu jak kol tadik untuk perabih kedit 7kupang..hakhak


FITRI a.k.a BANG LONG
Hari tu time reunion, pitri dok buat muka stress pulak sebab tak siap siap lagik assignment. Tapi bukan nak buat cepat cepat..balik dari reunion sempat lagik ronda rumah Ayat lepas tu on9 tetiap malam..hakhak. Waktu cuti dok tak sabag nak balek IPSAH tapi bila dah balek..buring pulak katanya..hakhak..kisah bang long cerita,,dia jadik pengerusi 'apa ntah', dia kena berdepan dengan pelbagai pe'el manusia bergelar bakal cekgu.. Bukan main hebat lagik dia 'memerintah' hoho.. sampai stress pulak aku dengar.. takpala pitri.. i know u can be a good leader..despite ur 'mulut lazer' hakhak.. *mind my words*


MAYATO LALING
Maya dah semakin gumbira menyesuaikan hidupnya dia terengganu.. Dah la institut perguruan dia tepi pantai..bestnya tetiap ari dapat tengak sunset~~ Tak sempat hari tu nak tanya dia macammana study dia.. Tapi rasanya mesti ok punya. Kiutnya bila pikir maya akan jadik cekgu sekolah rendah.. Mesti bebudak suka kat dia hakhak..





IZZAT a.k.a BAPAK
Bapak,, aku tengak satu insan yang sangat gumbira. Semangat sungguh dia nak jadik doktor.. Ada ka patot dia suruh aku tengak video 'bedah katak' time aku nak makan nasik ayam??!!! Aku tau la dia bangga dapat bedah binatang tu..tapi jangan la sampai aku tengak nasik ayam pun nampak macam menda tuh..ish ish..hakhak.. lawak bangat dapat borak borak ngan bapak. Tak abeh abeh menunjuk enpon yang baru beli 4bulan lepas.. Takpala bapak.. janjik mung bahagia..luv u~~


TIKA AHMAD and SYERAH tak sempat jumpak hari tuh.. waktu reunion kat nasik ayam,tikah demam + penin pala..so dia balek awal. Syerah pulak tak dapat datang sebab takdak transport. Dia dok suruh aku amek dia kat Karangan..tapi.. jauh bangat + aku pon tadak transport.. Waktu kat UITM rajin sungguh dia calling aku..tapi bila bercuti kat umah, tak call lansung..sms pon dak..hakhak. Takpa cuti dah abess.. mesti nanti dia call balek..


Inilah alkisahnya adek badek ku 8 orang time cuti semester.. Hari ni semuanya dah balek ke pusat pengajian memasing. Hope to see u guys some other time..

p/s: hari ni hari pertama bukak skolah aku tak pergi..sebab demam!! huhu..esok pulak cuti pilihanraya.. kiranya aku ada 2 hari cuti extra..yey!!

3 comments:

kyra said...

weyh emanggo lalito....
ang lopa mauk cita pasai diri mung.. ish2...
weyhhh emang almost exideng!!
toksah nek reta ngan deee!! hakhak

Maya said...

hahahahha...best gilak nek keta ngan tikaaaa..hahhaha..kelako la mastika..rndu gila kat ang ngan suma...bess gilozzz nek keta ngan ang
!!man cayang,time kaseh la krn sudi tulis ni.aku nk tulis,tp bz dgn asgnment.takpa nnti aku baalik raya aku sambung tulis nah

aimanjafre said...

ishh satgik aku cita pasat diri aku sah sah semua baek blaka..tu yg tadak cita tuh
hakahk