Friday, August 19, 2011

Cerita Hospital! *lambat update*


As salam semua.

Amacam puasa hari ni? Esok dah nak masuk hari ke 20 ramadan. *suke2* Jangan lupa nak tingkatkan Ibadah kita pada malam-malam terakhir Ramadan okey..

Haa, sorry sebab lambat sgt nak update story pasal kejadian yang sangat mencemaskan.. Sampai ke HOSPITAL lah.. Huhuhuhu. This happened last two week dah pon..

Ok make it simple, my housemate sorang ni Sakit.. Sob3. Kena APendix.. Ish2, teruk rupenya kena apendix ni. So dipendekkan lagi cerita, dia kena operate.. *erk, saya sangat ngeri dengar operate2 ni* Furthermore, saya lah yang teman dia di hospital pada malam b4 dia operate tuh. *excited sebab x pernah masuk hospital kat oversea b4 this*



Sistem dia lebeh kurang sama hampeh macam Malaysia jugak. hoho. Suka2 ja aku kutuk.IM SORRY. Tapi siyes, my friend menunggu hampir 2 jam b4 doktor panggil masuk untuk pemeriksaan. Tu pon after dia wat2 terguling atas kerusi *and the best actor award goes to ....*

bilik rawatan: pesakit bersama para 'doktor'

Malam tuh, sebab wad suma dah full, kitorang 'overnight' kat bilik rawatan jep. tu pon kira nasib baik la, ada ramai pesakit yang hanya dapat katil ja, dan tidor di koridor bilik rawatan. SADIS WEYH! Bila pagi tuh, ada pesakit checkidaut so kitorg leyh masuk wad. yeay! *ok tereksited pulak*.
pesakit buat-buat comel ketika dihantar ke wad
homaigod, sakit okeyh dia. but under drugs. so x rasa.

My housemate tuh ponya operation dijangkakan pada waktu petang. So sementara tunggu turn, kitorang pon berfoya2 *bajet x sakit*. Ini lah yang kitorang buat..

tee-hee. NZ pon ada citer Wonderpets ok.
Apa yang penting??? KERJASAMA
p/s: yup, dalam wad ada tb beb.

Despite kehampehan sistem kecemasan dia, aku nak tabik la kat dia ponya hospitality, FIRSTCLASS habes. Tgk ar sendiri..

ada sinki plus cermin.
also ada toilet, tapi lopa tangkap gambar

bilik single! mostly semua wad single,
kalo paling ramai pon 4 orang jep.
p/s: setakat yang nampak la, xde la nak g explore suma wad kan.

Tapi, FIRST CLASS tu x datang BERGOLEK okeng.. Dan ini terbukti apabila bil rawatan+wad sampai ke rumah.. Hohohohoho..

HOMAIGOD! Riban-riban okeng. DOLAR NZ pulak tuh.. Kalo convert Rm, jadik Belas-belas Riban.. Kopak poket lah hai.

TETAPI, naseb lah ada insurance cover. THANK TO KPM ATAS TAJAAN ANDA!! KAMI SANGAT CINTAI KPM. <3 *mengampu*

Ok la. itu sahaja buat kali ini. Oh ya. Esok saya nak post satu POST KHAS SEMPENA RAYA. dan yang paling BEST IALAH, saya nak buat..

jeng


jeng


jeng

# NEW ZEALAND EID CARDS GIVE-AWAY
TO LUCKY BLOGGERS #
*termaktub kepada terma dan syarat.

hOORAY..

SO, nantikan post esok yer. TUNGGU JANGAN X TUNGGU.

Salam, ADIOS.

1 comment:

maya mayonis said...

teringat ms aku apendiks gk dulu...hospital ni mcm xda org noh